Op verzoek van een aantal bezoekers van de Sizanani dag:
Dit recept, dat veel samen gegeten wordt op SiSA bijeenkomsten in het Nqutu district, is uitgedeeld op de Sizanani dag op 29 september jl. en viel erg in de smaak.
Ingrediƫnten per 6 personen:
- 1 blik sperziebonen; (alle blikken zijn qua gewicht ongeveer 425 gram)
- 1 blik witte bonen in tomatensaus;
- 1 blik jonge kapucijners (veldertjes);
- 1 grote paprika, 1 grote ui;
- 125 ml Appelazijn;
- 100 gr bruine suiker;
- 125 ml olie.
Werkwijze:
- Laat de sperziebonen en kapucijners uitlekken;
- Meng met de witte bonen in tomatensaus;
- Snijd de paprika en ui fijn en meng door de bonen;
- Kook de azijn, olie en bruine suiker samen in een steelpan;
- Laat even doorkoken; (NB. ruikt niet lekker!)
- Meng het gekookte mengsel door het bonenmengsel en laat afkoelen.
NB. De salade blijft lang goed in de koelkast.
Eet smakelijk!